Aš negaliu suprasti kai kurių čia pateiktų patarimų dėl TIM ir keitimo intervalų. Šiluma ... ir ypač nepertraukiamų šilumos intervalų pailgėjimas, pavyzdžiui, sakant cpu ..... drys viskas įskaitant terminę pastą ... ypač terminę pastą @! Tai, kad kažkas nepakeitė pastos per 6 metus ... ar daugiau ..., dar nereiškia, kad procesoriai ar visi silicio bei jį supančių komponentų komponentai, kurie patiria efektyvumo praradimą, yra naudingi veikimo efektyvumui. Mašinų viduje esantis šiluminis apvalkalas laikui bėgant didėja. Šiltesnis silicis gali ne taip efektyviai praleisti elektronus, todėl sumažėja bendras efektyvumas, o kartais ir efektyvumo praradimas, kuris labai pakenkia kai kurių ar visų mašinos komponentų veikimui. Nepamirškite, kad sumažėjo mtbf ... vidutinis laikas iki gedimo. .. darbo aplinkoje darbinė temperatūra mažėja, kai ji pasiekia vis aukštesnį lygį, o šiose aplinkose veikiantys komponentai kenčia nuo padidėjusios šilumos apkrovos.
Kaip žmogus, turintis technologijos laipsnį ir iš viso dvidešimt metų dirbantis elektronikos ir kompiuterių srityse ... skaityti ... elektroniką ir tinklą ... Aš visiškai suprantu, kad „ŠILUMA“ yra visa elektronika ir pernešanti bei išsklaidanti naikintuvų šilumą. .. tiek, kiek galite ... Tai labai pageidaujama funkcija, norinti, kad kompiuterio sistema būtų itin pajėgi ir efektyvi našumo požiūriu.
Kadangi VISUS kompiuterio procesus atlieka tam tikro tipo ar kiti procesoriai. Bet kuris procesorius arba GPU ir kiti valdikliai, esantys ant Šiaurės ar Pietų tilto, ar bet koks lustų rinkinys, generuoja didelius šilumos kiekius, todėl visada reikia stengtis tą šilumą pašalinti. kiek tik galima daugiau. efektyviai įmanoma! GERAI GALI ... TIKRAI ... NE!
Kadangi procesorius yra kompiuterio platformos „smegenys“ ... naudojant reikiamus geros kokybės terminės pastos kiekius pagal specifikacijos dizainą ... ir NUOLATINIS pastos pakeitimas ... nieko nepadaro, bet PATIKRINA našumą dideliu atstumu . Kuo vėsiau galite išlaikyti savo procesorių, „GPU“, „N“ arba „S“ tiltus ... arba mikroschemų rinkinius, generuojančius didesnį šilumos kiekį ... absoliučiai geriau, kai veikia visa sistema ... tuo ilgesnis komponentų naudingo tarnavimo laikas ... ir kuo ilgiau jis suges, komponentai, nepriimtinas veikimas ir komponentų pablogėjimas, dėl kurių atsiranda nepaaiškinamas užšalimas ir atsiskyrimas.
Bent ... keičiu savo mašinų pastą bent kartą per metus (ir darau) ... nešiojamąjį kompiuterį ... kas 6–8 mėnesius ... ir taip ... matau našumo ir tuščiosios eigos skirtumus taip pat „apkrova žemiau“ temperatūros. Didžiausias pasiekiamas pelnas visada yra apkrovos sąlygomis ... Aš paprastai nuleidžiu 2-4 C su nauja pasta ... tai savaime neatrodo lašas ... bet kai vėl pridedate šį skirtumą, jo lygtis yra. ... silicio gyvavimas yra svarbus, atsižvelgiant į komponentų ilgaamžiškumą. Šioje ekonomikoje ... Mes visi norime padidinti mano galimybes gauti geresnę IG pasirinkus kompiuterius ir priežiūros intervalus, atsakingus už šį tobulėjimą !!!
Medžiagų kaina yra nereikšminga, pvz., Pamestas procesorius ... mikroschemų rinkinys ... procesorius ... ir susijusi aparatinė įranga, pvz., Procesoriaus ir procesoriaus aušintuvo ventiliatoriaus lizdas arba įranga, ypač sujungtos magistralės bėgiai. Procesorius periferiniams įrenginiams ... kai sugenda procesorius ar GPU ... ir su papildomomis šilumos apkrovomis ... jie reguliariai sugenda ... šie gedimai beveik visada kelia didesnę riziką komponentams, tiesiogiai prijungtiems per šias magistrales ... avinas ... kompiuterio lizdai išplėtimo kortelėse ... valdikliai, tvarkantys USB reikalus ... dominuojantys ... įmontuoti nikai ... visus lengva pralaužti dėl grandinės gedimo dėl susikaupusio karščio, kuris gali būti katastrofiškas ir brangu.
Tai buvo laikoma „blogiausiu atveju“ ... bet ir kompiuterių pramonei dažniausiai naudojami gedimo taškai ir konstrukcijos ... aukšto dažnio procesoriai ... mažai šilumos kaupti už jų šiluminių profilių. komponentai atitinka gamintojo specifikacijas iki.
Kažkada kaip pusiau efektyvus kiemo automobilių mechanikas ... tepalai, kurie visada sukasi judėdami, padeda valdyti galinę galinę šilumą ... atrodo, kad ratų guoliai visada sukasi judėdami ... kardaninio veleno jungiamosios jungtys visada, kai jos juda, jie sukasi ... ir mechaniškai ... jei žmonės kartą per metus perpakuoja guolius ir u jungtis ir 3 metų intervalais pakeičia tepalą ant nugaros ... gedimo rizika tampa didelė ŽEMĖ ... kaip terminė pasta jūsų mašinose ... nešiojamas ar stalinis kompiuteris ar „Like htpcs“ ... šilumos valdymas yra būtinas efektyviai apsaugai nuo ilgaamžiškumo ir našumo.
[FONT = arial juoda] Aš rekomenduoju palaukti GPU garantiniais laikotarpiais, nes pašalinus išorinius dangčius ir radiatorius, garantija netenka galios ... laikui bėgant ji gerėja, o gamintojai supranta, kad įsijungimas ir modifikacijos yra naudojamos dažniau ir suteikia paprastą priežiūrą, pvz., Laiko keitimą. ir nepanaikinant galutinio vartotojo garantijos, pradedama leisti atlikti pagrindinę tokių komponentų profilaktinę priežiūrą ... atidžiai perskaitykite visas garantijos sąlygas ir būkite atsargūs ... susisiekite su el. paštu arba jo gamintoju, jei abejojate dėl savo komponento ir darbo, kurį atliekate. darant PRIEŠ tiriant, ar tai nepanaikins jūsų garantijos.[/ FONT]
Kodėl, o kodėl nepaisoma labai paprastos „daugeliu atvejų“ priežiūros, kuri yra ir pigi, ir labai efektyvi apsauga nuo katastrofiškų nuostolių ar gedimų?
Man ... tai nesudėtinga ... ir paprasta užduotis ... asmuo, turintis pagrindinius rankinius įrankius ir šiek tiek kuklaus talento ... gali žiūrėti vaizdo įrašą apie bet kokio procesoriaus lizdo ar GPU aušintuvo pašalinimą ir „Tim“ pakeitimą. taip pat laikas Dauguma rekomendacijų dėl diegimo ir kompiuterio išdėstymo pasiekia tai, kas veikia daugiausia penkiolika minučių.
Dažnai turėtumėte keisti (arba pakeisti) tešlą taip patogiai, kaip ji suteikia jums ... bet dirbdamas su greitaeigiais elektroniniais komponentais niekada nemanau, kad tai išnaudos mano riziką ar nereikalingą riziką dėl susikaupusios šilumos, kuri gali daugeliu atvejų lengvai neutralizuojama atliekant paprastą 15 minučių užduotį.
Kaip sakiau šio įrašo pradžioje ... Aš nesuprantu, kodėl tai sukeltų pavojų tūkstančiams dolerių jų kompiuteriui ir visiems jų asmens duomenims, neatliekant paprastos „prevencinės“ priežiūros. Tai yra rizika, kurios reikėtų lengvai išvengti, ir dalis kompiuterio savininkų pastangų apsaugoti kompiuterių savininkus. Šiek tiek mokykitės elektronikos meno ir skaitykite šiek tiek apie šilumą, palyginti su elektronizavimu, ir apie tai, kaip inžinieriai suprojektuoja TP ... grandinės, komponentų ar komponentų agregato šiluminį apvalkalą ir darbinį dizainą. įmanoma ir švaistoma jūsų sąskaitoms už elektrą: vertė dirbti maksimaliai efektyviai už pinigus ... taip padidinant produktyvumą, prailginant komponentų tarnavimo laiką ir investuojant į kompiuterius.
Poreikis yra subjektyvus apibūdintojas ... Sveika sveiko proto dozė, išsilavinęs susidomėjimas kompiuterių komponentų šiluminiu apvalkalu ir „man reikia“ laikytis mašinų priežiūros tvarkaraščio, nes neturiu pinigai sudeginti ... išlaikant sunkiai uždirbtus dolerius investuojant į tas mašinas.
Metai yra tinkamas laiko tarpas sunkiam skaičiavimui ... jei jūsų vidutinė naršymo ir el. Pašto patirtis internete yra šiek tiek ilgesnė ... mažesnė ar kitokia procesoriaus reikalaujanti veikla yra įprasta, jei jūsų žaidimas orientuotas į kodavimą ar „cad“.
Rizika yra visur ... kodėl jūs pakvietėte?
Aš žinau, kad kiti taip nesijaučia ... bet iš to, kuris matė tiek daug mašinų švietimo aplinkoje ... vyriausybės ir pramonės sluoksniuose ... ir daugelyje namų .... mano laikas rėmas yra mažiausiai rizikos variantas man. .. Ne visi tai matys vienodai, bet manau, kad yra daug būdų, kurie laikosi tų pačių laiko juostų, kaip aš ... JIC ... tik tuo atveju. Ji taip pat turi dar vieną įspėjimą apie rizikos mažinimą kaip gedimo tašką, kuris dar labiau sumažina mobiliojo telefono išlaidas.
Nuoširdžiai tavo,
tekman42